KONTENT IS KING ~ Kong | Mobilspelaren | Sportgamers | Gamer

Raging Thunder

raging_lop.jpg

Spelet är testat på Nokia N-Gage.

Det är inte svårt att förstå varför Raging Thunder är nominerat till ett IMGA-pris i kategorin Excellence in 3D. Grafiken är i klass med ett PlayStation-spel och flyter på bättre än vad jag hoppats på och första intrycket blir att ”det här är ju ändå rätt snyggt för ett mobilspel”. Tyvärr försvinner det positiva intrycket bara någon sekund därefter, när startsignalen ljuder.

Det är helt enkelt bara så att Raging Thunder inte är roligt att spela. Det största problemet är, som man nästan kunde vänta sig, kontrollen. Mina knapptryck besvaras inte nog snabbt och det tar onödigt lång tid innan jag kan hantera ens den minsta kurva utan att bilen som en flipperkula studsar mot betongkanten.

Raging Thunder Raging Thunder

Spelet är även frustrerande, oförlåtande svårt. På banorna finns det dödskallar och blixtar utsatta. Kör du på en blixt kör bilen snabbare, kör du på en dödskalle tappar bilen fart - nästan stannar. De datastyrda motståndarna verkar däremot helt oberörda av både blixtar och dödskallar och kör alltid snabbt förbi medan jag studsar mellan väggarna.

Raging Thunder är trots sin småsnygga grafik inte ett roligt spel och gör sig bäst på bild, för när man väl sätter sig ner och spelar är svagheterna omöjliga att missa.

Imponerande grafik räcker inte.

1 - underkänt

Diskussion

Det finns 4 svar ~ vad tycker du?

 1. Det ser verkligen snyggt ut. Synd att det inte var bra.

  Av DenOnde ~ 4/11 -06 kl 13:08

 2. […] Samme Mattias recenserar racingspelet Raging Thunder för Mobilspelarens räkning. Det är också svenskutvecklat, obegripligt snyggt men tyvärr ganska dåligt. […]

  Av Sportgamers » Text » Kontent is King – trevlig läsning inom nätverket, vecka 45 ~ 9/11 -06 kl 00:44

 3. En 1:a verkar lite väl snålt. Frågan är om inte mobilen du recenserade på var för långsam.
  Självklart ska spelet vara anpassat men jag har provat det och tyckte det var grymt roligt på en bra mobil.

  Jag har till exempel läst en recension av Pocketgamer som ger spelet en 8.

  http://www.pocketgamer.co.uk/r/Mobile/Raging+Thunder/review.asp?c=955

  Jag tror även att det går att få tag på ett demo så att man kan prova spelet utan att köpa.

  Av Gabriel ~ 23/11 -06 kl 11:16

 4. Öh mobilen är väl ändå inte för slö om spelet ska funka på den? Det låter som en klen ursäkt tycker jag. Men också ett problem med mobilspel öht, att dom inte funkar lika bra överlag. NGage är ju rätt vanlig bland mobilgamers så där borde den funka tycker man.

  Bra med trial dock! :)

  Av DenOnde ~ 26/11 -06 kl 21:48

Skriv ett svar

Du står för vad du skriver! Uppgifter såsom IP-adress och liknande detaljer om dig lagras när du kommenterar, och kan komma att lämnas vidare till myndigheter vid missbruk. Integritet.